28 Şubat 2013 Perşembe

Siyah Albüm ve Kese


Siyah tül ve pembe kumaş kullanarak fotoğraf albümü kapladım. Biraz kumaş arttı bende onunla kese yaptım :). Sizi fotoğraflar ile baş başa bırakıyorum :)  bakalım beğenecek misiniz.... Herkese iyi günler diliyorum... Mutlu kalın... :) 










25 Şubat 2013 Pazartesi

Aman Nazar Değmesin :)




                        Nazar boncuklarının içine sıcak silikon sıktım ve çöp şişleri geçirdim.


Ben biraz daha süslü bir şeyler olsun diye keçeden küçük fiyonklar hazırladım. Bu fiyonkların yapımını daha önce bu yazımda paylaşmıştım ...


Hazırladığım fiyonkları çöp şişlere bağladım :)  


Kurdeleleri ben biraz uzun yapmışım :) onları biraz kısalttım ve uçlarını sökülmesinler diye yaktım. Bunları hediye edeceğim için bunların çiçeklerde ki fotoğraflarını paylaşamıyorum ama önceden yaptığım süslerin fotoğraflarını çektim :) 



Bence güzel oldu ... :) Bunlar mevlüt şekeri olarak da kullanılabilir diye düşünüyorum :) Mutlu kalın....

20 Şubat 2013 Çarşamba

Kutu kaplama...

Bir kutu vardı kaplarım diye saklıyordum nasip bu güneymiş :) en sonunda kapladım. Benim için iyi oldu incik cincik ile doldurdum içini :) ...


Kutunun kenarlarında ki fazlalıkları kestim ve kapak kısma ekledim biraz sert olsun diye :) Kutunun kenarlarına kalın bantlardan yapıştırdım. Daha sonra yapışkanlı kağıtlar ile kapladım. Bazı yerlerini düzgün yapıştıramadım ama idare eder yine de :) .






Bu da kitaplığımdaki duruşu :) mutlu kalın...


Bez çantası....

Bugün annem ile bebek görmeye gittik :) arkadaşımın ablasının bebeği olmuştu. Hediye olarak bir eşofman takımı aldık. Birde bunun paketlenmesi gerekiyordu  tabi :) bende bir bez çantası diktim içine de eşofman takımını ve annemin ördüğü liflerden koyduk :) . Bez çantası dememdeki amaçta diktiğim çanta bebek bezlerini taşıyacak :). Neyse gelelim çantanın yapımına...


 İlk olarak kumaşı istediğim büyüklükte kestim . Üstüne şekil olarak kuş çalışmak istedim . Keçeden kuş kestim. Zincir dikiş ile kuşu kumaşa diktim. Kuşa boncuktan bir göz diktim. Kumaşı ütüledim ve dikiş yapacağım yerleri ütü izi ile belirledim. Kumaşı düzgün bir şekilde dikmeye çalıştım ama yine yamukluklar oldu :) bir gün güzel bir dikiş yapacağım inşallah :)


Bez çantasının ağız kısmına geçirmek için kurdele kestim ve çengelli iğne yardımı ile kurdeleyi geçirdim.


Kurdeleyi geçirdikten sonra uç kısımlarına iki boncuk geçirdim ve düğüm attım. Bu işlemi diğer taraf için de uyguladım ve işte çantamız hazır....


İçine de hediyelerimizi koyduk ve sahibine verdik :) Allahım güzel günlerde kullanmak nasip eder inşallah ... Mutlu kalın... :)

18 Şubat 2013 Pazartesi

Kitap ayraçları...

Tavşanlı kitap ayracını bu sitede görüp beğenmiştim orada yapım aşamaları da var. Bende hemen bir tane yaptım....

Gs'li ayraç için internetten gs amblemi buldum keçeden kestim. 1905' işleyerek yazdım. Zemin için siyah keçeden  iki kat kullandım, kenarlardan diktim... Hepsi bu kadar ikisi de güzel hediye oldu bence . Gs'li den 2 tane daha siparişim var :)


,
Mutlu kalın... :) 




11 Şubat 2013 Pazartesi

Kapı süsü ....

Bir halkanın etrafına gazete sarıp kalın bant ile sabitledim daha sonra üzerini kumaş ile kapladım. Kırmızı kumaştan ince şeritler kesip çiçek şekili vererek sıcak silikon ile yapıştırdım ve ortalarına da inci koydum. Küçük çiçeklerden bir demek yaptım. Çiçeklerin sapları görünmesin diye keçeden bir kuş kesip yapıştırdım. Mavi kumaştan da  bir fiyonk yaptım silikon ile onu da yapıştırdım. Önceden yapmış olduğum bir çalışma olduğu için yapım aşamalarını fotoğraf ile gösteremiyorum :) . Mutlu kalın.... :)






9 Şubat 2013 Cumartesi

Yaka süsleme...

Kolye yaparım diye aldığım ipli boncuğu düz bir kazağımın yaka kısmına diktim :) zaten böylede kolye takmış gibi oluyor :) bence güzel oldu ama bakalım beğenecek misiniz :) 





6 Şubat 2013 Çarşamba

Terlik çantası...

Anneciğime terlik çantası diktim üstünü keçeden yaptığım çiçekler ile süsledim. İlk olarak kumaşı istediğim boyutta kestim. Keseyi süslemede kullanacağım çiçekleri keçeden yaptım.  Dikiş yapacağım yerleri içe kıvırarak ütüledim. Dikişte iyi olmadığım için biraz yamukluklar oldu dikiş esnasında :). Keçe çiçekleri de üstüne diktim :) Büzgü yapmak için de ağız kısmına kurdele geçirdim :)...








Bu fotoda çantanın içinde terliklerde var :D biraz büyük yapmışım galiba bir  kaç terlik daha alır :)  Mutlu kalın...

3 Şubat 2013 Pazar

Yeşil kolye...

Arkadaşım Çağla Şikel'in Bugün Ne Giysem programında takmış olduğu yeşil kolyeyi çok beğenmiş ve benden yapmamı istedi. Bu yeşil kolye de nasıl bir şeydi diyorsanız burada fotoğrafı var :) Bende elimden geldiğince kolyeyi yapmaya çalıştım çok benzemedi galiba :) ama elde olan malzemelerle bu kadar oldu :).. Kolyenin yapılışı çok kolay. 8 sıra yeşil kum boncuk dizdim. 3 sıra kum boncuğu büyük yeşil boncuğun içinden geçirdim. Uçlarına gerekli aparatları taktım. Büyük yeşil boncuğun ucuna da zincir ekledim ve üzerine yeşil boncuk ile küçük tuğralardan taktım. Bakalım beğenecek misiniz :)






1 Şubat 2013 Cuma

Kolay bir bileklik....

Deriden bileğimizin büyüklüğünde olacak şekilde ince bir şerit kesiyoruz . Deriden 3  ince parçaya kesiyoruz. (Deriyi 3e bölerken başını ve sonunu kesmiyoruz). Metrelik ipli taşlardan tek sıra kesiyoruz boyunu derinin boyuna göre ayarlıyoruz.

Taşları derinin üzerine dikiyoruz.


Saç örgüsü yapıyoruz. İlk başta bir karışıklık oluyor gibi oluyor ama sonradan örgü düzeliyor :) 
 

Örgü bittikten sonra gerekli aparatları takıyoruz bilekliğimiz hazır :)




Mutlu kalın.... :)