20 Şubat 2013 Çarşamba

Bez çantası....

Bugün annem ile bebek görmeye gittik :) arkadaşımın ablasının bebeği olmuştu. Hediye olarak bir eşofman takımı aldık. Birde bunun paketlenmesi gerekiyordu  tabi :) bende bir bez çantası diktim içine de eşofman takımını ve annemin ördüğü liflerden koyduk :) . Bez çantası dememdeki amaçta diktiğim çanta bebek bezlerini taşıyacak :). Neyse gelelim çantanın yapımına...


 İlk olarak kumaşı istediğim büyüklükte kestim . Üstüne şekil olarak kuş çalışmak istedim . Keçeden kuş kestim. Zincir dikiş ile kuşu kumaşa diktim. Kuşa boncuktan bir göz diktim. Kumaşı ütüledim ve dikiş yapacağım yerleri ütü izi ile belirledim. Kumaşı düzgün bir şekilde dikmeye çalıştım ama yine yamukluklar oldu :) bir gün güzel bir dikiş yapacağım inşallah :)


Bez çantasının ağız kısmına geçirmek için kurdele kestim ve çengelli iğne yardımı ile kurdeleyi geçirdim.


Kurdeleyi geçirdikten sonra uç kısımlarına iki boncuk geçirdim ve düğüm attım. Bu işlemi diğer taraf için de uyguladım ve işte çantamız hazır....


İçine de hediyelerimizi koyduk ve sahibine verdik :) Allahım güzel günlerde kullanmak nasip eder inşallah ... Mutlu kalın... :)

16 yorum:

  1. Hikmet Hanım çok zarif bir düşünce bu.Ben çok severim özenilmiş hediye paketlerini.Aplikenizde gayet güzel.Ellerinize sağlık, sevgiler. ...Makasın Dansı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem hediye paketi olsun hemde kullanılabilsin diye böyle bir çanta yaptım :) beğendiğinize sevindim... Güzel yorumunuz içinde teşekkür ederim :)

      Sil
  2. harika olmuş tam bebek çantası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim :) teşekkür ederim ...

      Sil
  3. canım çok harika bir fikir.ben bu fikrini izninle çalırım.benimde bebişlerim var.onların bezlerini koymak için böyle bir çanta dikecem hemen bloğumda paylaşacam.:)izninle tabiki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkaları da yapabilsin diye açıklamalı anlattım yapabilirsiniz tabi :)

      Sil
  4. ben bunu neden görmemişimmm eline sağlık canım :) içine de naylonlu, örneğin şemsiye kumaşı bir kumaş geçirip, çocuğun ıslak kyafetlerini de koyabilirıiz, suyu dışına da vermez, bak güzel fikirler geldi, şimşekler çaktı bende, çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım dediğinde güzel olur :) ben yeğenim Kaan için yapmıştım bir tane de üstünde araba figürleri falanda vardı ona da bakabilirsin :)

      Sil
  5. Çok güzel görünüyoor...♥
    Benimde çalışmalarımı görmek isterseniz buyrun

    http://alfabenineharfii.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum... Bloğunuza ziyarete geleceğim :)

      Sil
  6. çok güzel bir çalışma ve tabi ince bir davranış. çok sevdim. ürettiklerimizi paylaşabilmek dileği ile canım, sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok tesekkür ederim :) mutlu kalın....

      Sil
  7. çok güzel çok beğendim....

    YanıtlaSil
  8. şimdiden benim çocuklar çok şanslı diyorum böyle teyze bulunmaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)O günleri görelimde hayırlısı ile elimden geleni yaparım onlar için :)

      Sil