9 Nisan 2013 Salı

Dolap Yenileme :)

Merhabalar...
Turuncu Odayı takip ede ede bende biraz şevke geldim ve bir şeyler boyamalıyım dedim :) bunun için en uygun şey balkonumuzda duran dolaptı. Annemden de onayı aldıktan sonra boyacının yolunu tuttum :) Beyaz yağlı boya, tiner ve bir kaç çeşit fırça aldım. Dolap kaplama bir dolap ondan zımpara falan yapmama gerek yoktur diye düşündüm,  dolabı temizledikten sonra  da boyamaya başladım.


Dolabın ilk hali yukarıda gördüğünüz gibiydi. Kulpları falan kırılmıştı :) Yağlı  boya ile 3 kat boyadım tabi aralarda bir kaç gün bekledim.




Tekzenden 4 adet kulp aldım :)


Kulpları da dolaba taktım ve dolap yenilenmiş oldu :) ben sonuçtan memnun kaldım. Bakalım sizler dolabın yeni halini beğenecek misiniz :) 





Çiçeklerde hemen dolabın üstünde yerlerini aldılar :) 
Mutlu kalın.... 

42 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş canım, bayılıyorum ben bu yenilemelere..

    YanıtlaSil
  3. harika olmuş canım kulp seçimin çok zevkli olmuş ayrı bi hava katmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım Kulpları beğenerek aldım bende :)

      Sil
  4. ELLERİNİZE SAĞLIK ESKİSİNDEN GÜZEL OLMUŞ RENGİ:)O ÇEKMECE KULPLARINA
    BAYILDIM...SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim :) bende de sevgiler....

      Sil
  5. ELİNE SAĞLIK.RENGİ ÇOK HOŞ,KULPLARADA BAYILDIM

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel olmus, ama ben yeni halini gorunce artik dolabin iceri girme vakti dedim ama, yazik yine balkonda kalmissss:( Neyse bari ciceklerde bu guzellik karsinda utanip bol bol cicek verirler insallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evde dolap dolu koyacak yer yok :) Balkonu da yenileyeceğim inşallah o zaman dolap hak ettiği yerde olacak :)

      Sil
  7. çok başarılı olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. valla ben beğendim... ellerine kollarına sağlık... sen benim son sehpa maceramı beğenecekmisin bakalım :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) beğenmenize sevindim. Sehpa maceranızı da merak ettim :) benden de kucak dolusu sevgiler....

      Sil
  9. ya gördün mü bak ne de güzel olmuş.tertemiz, bembeyaz. verniklemedin mi?ben de Tekzen deki o kulplara bakp duruyom ama almak için bi bahanem yok ki. eline sağlıkkk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verniklemedim boya aldığım yerdekiler verniğe gerek yok o boya zaten parlak dediler bende onlara inandım :) Beğenmenize sevindim teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Çok başarılı bir geri dönüşüm olmuş,kulplarda çok şık ellerine sağlık.Ayrıca son zamanlarda geçirdiğim zor günlerimde verdiğin destek ve moral içinde çok teşekkür ederim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman yanınızdayım Mehtap Hanım keşke elimden daha fazlası gelse :( Güzel yorum için de teşekkür ederim benden de kucak dolusu sevgiler....

      Sil
  11. hikmetcim bu ne güzel bir dönüşüm böyle:)) bayıldım..ellerine sağlık...hele kulplara bittim..güzel günlerde kullanın :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) sizden ilham aldım bende size teşekkür ederim... Beğenmenize sevindim :) benden de kucak dolusu sevgiler....

      Sil
  12. Waaooow süper ellerinize sağlık bana da beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkür ederim... Ben zaten sizin takipcinizim ...

      Sil
  13. şahane bir geri dönüşüm olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Maşallah ne kadar beceriklisin. Bizde de eski dolaplar var, şimdi bende ilham aldım.Yakında deneyeceğim inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım valla can sıkıntısı birşeyler yapıyorum işte :) sonuç güzel oldu bence de sende dene :)

      Sil
  15. merhabalar boyadiginiz dolap cok guzel oldu :) bende ayni sekilde evimdeki birkac dolabi boyamak istiyorum hangi boyayi kullandiginizi ve kuplari nerden aldiginizi ogrenebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  16. Boya olarak yagli boya kullandim. Kulplari tekzenden almistim. Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  17. Dolap kaplama yazmışsınız. Acaba dolabı boyamadan önce temizlemekten kastınız; kaplamalarını kaldırmak mı yoksa silmek mi( tozunu almak gibi) ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap biraz gecikti kusura bakmayın :) dolabın tozunu aldım yani :)

      Sil
  18. Merhaba, cok guzel olmus elinize saglik. Yalniz sormak istedigim, yagli boya ile boyamissiniz, ev-bahce marketlerinde bulabilir miyim, daha onemlisi ne diyerek bulabilirim, yani yagli boya deyince eminim bir suru cesidi vardir. Bir de bir onceki arkadasin sordugu gibi, ornegin ahsap hobi boyalarini mobilayalara uygulayabilmek icin, yani tabakanin boyayi kabul etmesi icin su an adini hatirlamadigim bir madde kullaniyorlar, ozellikle eski parlak mobilyalarin boyayi kabul etmesi icin buna kesinlikle gerek duyuluyor. Burda da boyle bir gereklilik var mi? Cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar biraz geç oldu cevap kusura bakmayın. Boya hakkında benimde tam bilgim yok ama yinede yardımcı olmaya çalışayım. Ben bir boyacıya girip yağlı boya almak istediğimi söyledim ve bu boyayı verdiler başka çeşidi varmıdır bilmiyorum ama marka farkı vardır galiba. Benim dolabım cilalı falan olmadığı için ben boyayı direk dolaba uyguladım ek bir şey kullanmadım hiç. Ama netten okuduğum kadarıyla cilalı dolaplar boyayı kabul etmiyormuş onun için zımparalanıp öyle uyguluyorlarmış boyayı. Umarım yardımcı olabilmişimdir ...

    YanıtlaSil
  20. cok guzel..yeni
    kesfettim blogunuzu

    YanıtlaSil
  21. benım 2 dolabım ve 1 çekmeceli şifonyerim var odamda.bunların renklerı hep farklı ınternette arastırrken sizin yazınızı gördum bana güç verdi bırden bende yapabılırım dedım ama hiç bilgim yok yardımcı olurmusunuz bana istersenız fotograflarını da gönderebilirim size..mesela fırça ilemi boyuyorum rulo fırça mı? ve bu boya kg ilemi satılıyor? fiyatı nekadar? ve hanı benım nekadar almam gerekiyor..zımparalama olucaksa zaten yapamam cvabınızı beklıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında benimde bu konuda çok fazla bir bilgim yok :) boya ne kadardı suan hatırlamıyorum ama evde boyama yapmak için idea kokusuz bir boya. Boyamayı rulo ile yaptım fırçayla yapıldığında fırça izi kalıyor çünkü. Ben dolabımı zımparalamadım. Ama üstü vernikli bir dolap boyayacaksanız zımparalamak gerekiyormuş. Ama sonuç güzel oluyor. Dolap boyamaya en küçük dolaptan başlayın biraz deneyin isterseniz :) yine sormak istediğniz birşey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım :) kolay gelsin...

      Sil
  22. Çok güzel olmuş kulplarda çok güzel Durmuş ellerinize sağlık bende mutfak dolaplarını boyayacağım işallah güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlayınca devamı geliyor :) kolay gelsin size de :))

      Sil